neděle 6. ledna 2013


Pomazánka s matjesem
Matjes (nebo říká se mu taky mates) je solený mladý sleď naložený v oleji. Je třeba si dávat pozor, protože matjes je poměrně dost kalorický. Proto je dobré do pomazánky přidat max. 50 g. Podobnou pomazánku dělali taky kluci v pořadu Kluci v akci a dávali do ní opečený filet z tresky. To může být taky dobré a rozhodně méně kalorické.
Množství na dva krajíce celozrnného chleba Alnatura s dýňovými semínky obsahuje 1341 kJ.

Ingredience (množství na dva krajíce chleba):
2 menší mrkve
čtvrt bulvy celeru
2 ředkvičky
1 matjes (max. 50g)
2 lžíce jogurtu
1 lžíce sýru cottage (nemusí být)
sůl

Postup:
Na jemném struhadle nastrouháme mrkev, celer, ředkvičky. Matjes nakrájíme na malé kousky. Vše smícháme. Přidáme jogurt, sýr cottage, sůl a vše důkladně promícháme.
Podáváme s celozrnným pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat