sobota 5. ledna 2013

Kuřecí stehna s bramborami a mrkví



Kuřecí stehna s bramborami a mrkví
Tento recept je z časopisu Apetit a je to super lehké jídlo jak k uvaření, tak ke snědení. Jedna porce má 1300 kJ.

Ingredience (pro 4 osoby):

8 kuřecích stehen
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
100 g másla, rozpuštěného
100 ml bílého vína
2 lžíce francouzské hořčice (může být dijonská nebo jakákoli ostřejší)

2 lžíce řeckého jogurtu
čerstvý tymián, rozmarýn a oregano
500 g tzv. zámeckých brambor (nebo jakékoli brambory vhodné na pečení)
3 mrkve, nakrájené na silné plátky
1 palice česneku, rozdělená na neoloupané stroužky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce sekané petrželky

Postup:
1. Stehna naložte do marinády z hořčice, jogurtu, másla, vína, tymiánu, rozmarýnu a oregana. Nechte marinovat přes noc v lednici.
2. Očistěte brambory a mrkev. Brambory pak rozpůlte (pokud budete mít větší brambory, tak je nakrájejte na čtvrtky). Mrkev nakrájejte na větší kusy. Stehna vyjměte z marinády a marinádu přeceďte do pekáčku, aby v ní nezůstaly snítky koření. Do marinády přidejte brambory, mrkev, česnek, citronovou šťávu, sůl a vše promíchejte a pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C. Po 20 minutách přidejte stehna a pečte dozlatova. Recept sliboval, že to bude trvat dalších 45 minut. V mé troubě to ale trvalo hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat